U23-as világbajnok triatlonban Lehmann Csongor Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Lehmann Csongor szombaton aranyérmet nyert az U23-as triatlon-világbajnokságon Edmontonban – adta hírül az MTI.

 

 

A triatlonos kiválóság 2018-ban megnyerte a junior-vb-t, egy évvel később pedig elsőéves U23-as indulóként második lett az idősebb korosztály küzdelmeiben.

 

A kanadai világbajnokságon a versenyt 1 óra 46 perc 47 másodperc alatt teljesítette, azaz ennyi idő alatt 1500 métert úszott, 40 kilométert kerékpározott, és zárásként 10 kilométer futott a tiszaújvárosi fiatalember.

 

A versenyen az élmezőny a futás első köréig közel együtt haladt, majd elkezdett szétszakadozni. A végére kialakult egy háromfős élboly, melyben Lehmann Csongorral a német Tim Hellwigg és az ausztrál Matthew Hauser küzdött az aranyéremért, ám a futásnál a magyar versenyző nagy hajrájával lelépte ellenfeleit.

 

Lehmann Csongor a nemzetközi szövetség honlapjának azt nyilatkozta, hogy a versenyen végig nagy nyomást helyezett magára, és bár a futás utolsó kilométere már rendkívül nehéz volt, nagyon vágyott a győzelemre. Hozzátette: nem tudta, hogy az őt követő ellenfelek mennyire vannak tőle, csak a saját határait akarta feszegetni, és próbált nem visszafelé tekintgetni.

 

Dévay Zsombor szintén részt vett az U23-as világbajnokságon. Elsőévesként nagyszerűen helytállt a mezőnyben, ahol az elért 13. hellyel úgy tette le a névjegyét, hogy mindössze nyolc másodperc választotta el a tizedik helyezettől.

 

 

 

 

 

Forrás és fotó: Index, Inforstart

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés