Venice Open: magyar tehetségek az élmezőnyben Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Augusztus 21-én, a padovai Golf della Montecchia pályáján véget ért a U.S. Kids Venice Open három napos tornája, amelyen az elmúlt napokban két magyar versenyzőnek is szurkolhattunk. Lássuk, hogyan alakult Wochna Roland és Ginevra Tassoni Teg bajnoksága.

 

A reneszánsz palotákban, macskaköves utcácskákban és kiváló éttermekben bővelkedő Padova elsősorban történelmi és kulturális központként kerül a figyelem középpontjába, a golf világában járatosak számára azonban nívós versenyek, Challenge Tour állomások színhelyeként is ismert.

 

Az augusztus végi, igazi mediterrán kánikulában megrendezett viadalon a fiúk kilenc, míg a lányok hét kategóriában mérhették össze erejüket.

Wochna Roland a 7 éves fiú korosztályban a tavalyi versenyéhez képest egyel jobb eredménnyel állt két nap után, az utolsó napon azonban a három dobogós 2 ütéssel még jobbnak bizonyult. Roland a harmadik, záró körben megismételte első napi score-ját: +4-gyel, a második napi helyezésén javítva, a T5. pozícióban végzett, holtversenyben az olasz Diego Mastrogiuseppével és két ütéssel elmaradva a spanyol Felipe Sefeirantől. Mind az olasz, mind pedig a spanyol a harmadik körben hozta a legjobb teljesítményét. Első helyen a francia Octavio Bailly végzett -3-mal.

 

IMG_26251.jpg

 

A lány 8 éves kategóriában induló, Olaszországban élő és versenyző Ginevra Tassoni Teg remek második napjának köszönhetően a harmadik helyen várta a záró kört. +4-es eredménye végül a negyedik helyet hozta számára, de így is erős három napot tudhat maga mögött, amelyen két ütés és a francia Prune Diguerher ihletett utolsó napja (even par) döntött a dobogóról. Hogy mennyire volt szoros a 8 éves lány kategória, azt jól mutatja, hogy az első helyet megszerző szlovák, Zoey Sophia Pápai és Ginevra csupán hat ütés különbséggel zárta a bajnokságot.

 

 

 

Fotók: Hungarian Golf Magazin 

 

 

 

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés