Este színházba megyünk! Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

OnlineSzínházi programajánló

Március 11-ével a színházak leengedték a függönyt , elcsendesedtek a koncerttermek, kihaltak a klubok, a korlátozások egyre szigorodnak, a művészek munka nélkül maradtak a közönség pedig éhezi a kultúrát. Hála a művészek kreativitásnak, a színházak összefogásának és a 21.század technikai vívmányainak, hamar beindult újra a gépezet, még ha kicsit másféleképpen is. Ennek egyik módjaként több színház porolta le korábbi archív felvételeit és osztja meg azt a nagyérdeművel. Most egy kis csokrot állítottunk össze ezekből nektek, amiket a hétvége folyamán tudtok megnézni.

Mindenki kapcsolja be mobiltelefonját, laptopját. Az előadásokhoz pedig jó szórakozást kívánunk!

1. Győri Nemzeti Színház- Egressy Zoltán: Édes Életek

Esküvő utáni lagzi a Balatonon. Felhőtlen ég, felhőtlen jókedv. Az alkohol és az egyre baljósabbá váló események közepette lassan derülnek ki a furcsa viszonyok: mindenkinek van köze valakihez a hajón. Éjfél előtt a legénységnek magányos fürdőzőt kell kimentenie a vízből. Vajon bajban van, vagy konkrét céllal került a fedélzetre? Vihar közeleg, a hajóról pedig kiderül: nincs a legjobb állapotban. Az előadás április 22-éig elérhető.

 

2.Mozsár Műhely- Lackfi János: Netentúli történetek

2017 nyarán Lackfi János fogadalmat tett, hogy 365 napon keresztül minden nap közzétesz egy történetet facebook-oldalán. A MINDEN NAPRA EGY SZTORI címen futó, kalendárium jellegű írásfolyam, amely rövidesen könyv formában is megjelenik, számtalan abszurd, mulatságos, emberi és színházi történetet tartalmaz. A Mozsár Műhely felkérésére Korcsmáros György szerkesztette ezeket olyan jelenetfüzérré, amely kiegészítve az Alpár Balázs által megzenésített Lackfi-versekkel igazi szórakoztató, tanulságos és korunk abszurditásával szembesítő estté áll össze. Egy FÉRFI és egy NŐ hétköznapjait átszövik a történetek és a történet értékű dalok. Látják, hallják a szokatlan eseményeket, miközben hétköznapi életük is tele van ilyenekkel. Április 18-án 19 órától lesz látható a "Mozsár Műhely online előadások" youtube-csatornáján és onnantól egy hétig lesz elérhető.

 

3. Pince Színház- Tasnádi István: Paravarieté

A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden megunt, lapos pillanatát. Lehet erőművész a nagybevásárlásból hazatérő háziasszony és szózsonglőr a félrelépését ügyesen kimagyarázó férj. A műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a másfél órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán. Az előadás eseményében minden bővebb információt megtaláltok.

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés