×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6050

A nyelvvizsgamentesség szabályai

Értékelés:
(0 szavazat)

Diplom nyelvvizsga nélkül 

A főiskolai okleveleket is kiadják? Mi lesz a felsőoktatási szakképzésen tanulókkal? Itt vannak a részletek az nyelvvizsgamentes diplomákról.

Ma Magyarországon mint egy 75 ezer ember van, akinek nyelvvizsga hiányában nem adták ki a diplomáját, 
Nekik szeretnének most segíteni ezzel a kedvezménnyel. A nyelvvizsgamentesség azonban nem csak rájuk vonatkozik, minden hallgatót érint aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium adott tájékoztatást a bejelentés után.  Nem számít, hogy egyetemen vagy főiskolán szereztetek felsőfokú végzettséget, ettől függetlenül kézhez kaphatjátok az okleveleteket.

Továbbá nem számít az sem, hogy két éve vagy tizenkét éve szereztétek meg ezt a végzettséget, amennyiben valamikor nyelvvizsgahiány miatt nem kaptátok meg a diplomátokat, ez most megváltozik.A HÖOK arra is választ kapott, mi van azokkal, akiknek egy mesterképzés esetén esetleg nem csak egy, hanem kettő vagy több vizsgájuk hiányzik. Ők is diplomát kaphatnak, a nyelvvizsgamentesség ugyanis valahány nyelvvizsgára vonatkozik függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és függetlenül attól, hogy egy, vagy akár több nyelvvizsga hiányzik.

Ami a legfontosabb, hogy a fentieken túl az idei évi mesterfelvételi eljárásokra a nyelvvizsga követelményeit is felfüggesztik - tájékoztatott a HÖOK sajtófőnöke.

Forrás:eduline.hu

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés