×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6049

Ilyen lesz az angol és német szóbeli érettségi Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Hogyan zajlik a vizsga?

A vizsgázó húz egy tételt, amiben le van írva az összes feladatrész. Felkészülési idő nincs, a feladat átgondolásához nagyjából fél-egy percet adnak. A vizsgáztató azt nézi, képesek vagytok-e megadott szerepekben megfelelően kommunikálni beszélgetni a megadott témáról, és a beszélgetést elkezdeni, fenntartani, befejezni, kifejezni magad az adott nyelven, mindennapi helyzetekben is elmondani egy történetet, beszámolni valamilyen élményről. 


Ezek a feladatok lesznek a vizsgán: társalgás, szerepjáték, önálló témakifejtés segédanyagok alapján.


A társalgási feladatban kérdésekre kell válaszolni, ami hétköznapi tevékenységekhez kapcsolódnak. A társalgás csak egy témát érint, például „mit csinálsz a szabadidődben?”.


A szerepjátékban egy mindennap előfordulható szituációba kell „beleképzelni” magatokat, amiben a partner a vizsgáztató lesz.


Önálló témakifejtés: egy adott témához kapcsolódóan kell a véleményeteket összefüggően kifejteni. Ebben a feladatban lehetnek rajzok, vagy csak írott szempontok.


A szóbelire összesen 33 pontot kaphattok, minden feladatnál 10 a maximális pontszám, valamint pontozzák még a beszédtempót, a kiejtést és a hanglejtést.


(eduline;pixabay)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés