×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6049

Mire készülj a töri szóbelin? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Nemsokára kezdődnek a szóbeli vizsgák

A szóbeli történelemérettségin 50 pontot tudtok szerezni. Mind emelt, mind középszinten használhattok atlaszt, amit a vizsgabiztos biztosít számotokra. A vizsgázónak egy tételt kell szóban kifejteni. Vizsga előtt lesz időtök alaposan felkészülni, átgondolni, miről szeretnétek beszélni és arról vázlatot is készíthettek, ami hasznos segítség vizsga közben. 

 

Egy problémaközpontú tételt kell kifejteni a vizsgázónak szóban. Erről lehet vázlatot készíteni, amelyet a felelet közben fel is lehet használni. "A tételt a vizsgázónak önállóan kell kifejtenie. Közbekérdezni csak akkor lehet, ha teljesen helytelen úton indult el, vagy nyilvánvaló, hogy elakadt. Ez esetben a téma kifejtését segítő kérdést lehet feltenni, amennyiben az a felelési időbe még belefér" - írja a szabályzat.

 

Hogyan értékelik a vizsgát?

  • A feladat megértése 4 pont
  • Tájékozódás térben és időben 6 pont
  • Kommunikáció, a szaknyelv alkalmazása 10 pont
  • Ismeretszerzés, források használata 12 pont
  • Eseményeket alakító tényezők feltárása, kritikai és problémaközpontú gondolkodás 18 pont

 

Arra figyeljeteket oda, hogyha ha a feladat megértésére nem kaptok egy pontot sem, a többit sem tudják értékelni. Szóval ha félreértitek a feladatot, vagy nem jó tételt dolgoztok ki, hiába 100%-os az értékelés valamennyi tényezője, nulla pontos lesz a felelet. 
 

(eduline;pixabay)

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés