×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6016

Pacsirta vagy bagoly? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Ki korán kel, aranyat lel?

Még javában tart a szünidő és nem is gondolunk a becsengetésre. Azonban már most sokat tehetünk azért, hogy könnyebben induljon majd a tanév. Ismételhetünk, vagy előre tanulhatunk, de az is elég, ha csak egy kicsit megpróbáljuk megismerjünk önmagunkat.

 

Például, tisztában vagytok vele, hogy inkább pacsirták vagy baglyok vagytok?

 

A tudomány pacsirtának nevezi azokat az embereket, akiknek nem okoz különösebb gondot a koránkelés, aktívak a délelőtti órákban, este pedig korán elfáradnak és lefekszenek. A másik csoport, a baglyok viszont későn kelnek és sokáig fent is maradnak éjszaka, mert akkor érzik magukat a leginkább tettrekésznek. Ideális esetben.

 

A társadalom azonban inkább a pacsirtáknak kedvez. Gondolj bele, reggel 8 órai iskolakezdés? Ahhoz hajnalban kell kelni. Egy bagoly számára ez akkora teher, hogy a teljesítményét is negatívan befolyásolhatja.

 

A tinédzserkor viszont maga is rátesz még egy lapáttal, hiszen ebben az életkorban sok olyan hormonális változás megy végbe, ami - akár pacsirta, akár bagoly legyen az ember - lehetetlenné teszi a könnyű reggeli ébredést.

 

Mindenesetre, most nyáron bőven van időd kitapasztalni, hogy alapvetően te melyik típusba tartozol. Próbálj meg előbb lefeküdni és korábban kelni, hátha rájössz, hogy a reggeli órákban sokkal gyorsabban oldod-e meg a feladataidat. Otthon az íróasztalodnál hallgatni a madárcsicsergést mégis csak inspirálóbb, mint összekapni magad és berohanni a suliba. Tanulhatsz, csinálhatsz valami kreatívat, vagy akár edzhetsz is - minden sokkal hatékonyabban fog menni. Ha pedig az derül ki, hogy te csak bagoly lehetsz, akkor használd ki ezt a másfél hónapot, mert szeptembertől újra vár a korán kelés.

(borítókép: rd.com)

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés