A Cigánykirály mesteri felütéssel pusztította el a Testrablót

Értékelés:
(0 szavazat)

Ha hinni lehet ígéretének, szombat éjjel láttuk utoljára bokszringben Tyson Furyt. A Gypsy King, minden idők egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívója a Wembley Stadionban, 94 000 néző előtt a 6. menetben kiütötte a szintén brit Dillian Whyte-ot. Fury ezzel megvédte a WBC profi nehézsúlyú világbajnoki övét, egyszersmind veretlenül fejezte be hivatásos karrierjét, amire rajta kívül egyedül Rocky Marciano volt képes.

 

33 profimeccs, 32 győzelem (ebből 23 KO-val) és mindössze egy döntetlen, vereség nélkül – ez most már a Gipsy King végleges profimérlege, hiszen a szombati éjszakai, Dillian Whyte elleni hatodik menetes KO-győzelme ígérete szerint bokszkarrierje utolsó mérkőzése volt. A jamaicai születésű Whyte-nak a vég egy borzalmas jobbfelütés képében érkezett el, amit egy egyenessel készített elő a 33 éves, ellenfelénél négy hónappal fiatalabb Fury. A mérkőzésen mindvégig a címvédő dominált, nem adott esélyt az egyetlen nagy ütésre spekuláló, nála 13 centivel alacsonyabb ellenfelének.

 

Fury 120 kilósan mérlegelt a meccsre, hat kilóval könnyebb volt, mint legutóbb Wilder ellen, Whyte 114,8 kilót nyomott a 193 centijéhez. És akkor még nem is beszéltünk Fury eszméletlenül hosszú karjairól, a 206 centis testmagasságához 218 centis fesztávolság járult!

 

A mérkőzésen nem csak a kilókat tekintve nem volt egy súlycsoportban a két bunyós. Furynak 76 ütése talált célba Whyte 29-ével szemben, a címvédő arca olyan sima volt a meccs végén, mint egy kisbabáé. A mérkőzést lezáró felütés után Whyte még nagy nehezen felkászálódott a padlóról, de aztán megtántorodott, nekiesett a kötélnek, mire a mérkőzésvezető azonnal beszüntette a küzdelmet.

 

Fury a 29 milliós fellépti díja mellett a győzelemmel plusz 4 milliós dollárt is zsebre tehetett. Az USA-ban csaknem 70 milliós dollárért értékesítették a mérkőzés megtekintését pay-per-view jog árusáításával. 

 

"Mindent megtettem, amit csak kértek tőlem – mondta a meccs után a ringben Fury. – Nagyobb promóciót végeztem, több interjút adtam, mint bárki más, szórakoztattam az embereket, tehát megérdemlem, hogy eldöntsem, mikor fejezem be. Húsz évet áldoztam az életemből az ökölvívásra, közben kiverték az agyamat a fejemből. Voltam a padlón, megrendítettek, szétszabdalták az arcom. Voltak kemény meccseim profiként, még egy döntetlenem is, mindenhol bokszoltam a világban. Még mennyi vért akartok kisajtolni egy kősziklából?"

 

Fury visszavonulása esetén hatalmas űrt hagyna maga után, hiszen Muhammed Ali óta nem volt a nehézsúlynak ilyen nagyszájú bajnoka, aki amellett, hogy képzett harcos, egy igaz showman a ringen belül és kívül is. Fury az ökölvívástól ugyan visszavonul, nem zárta ki, hogy a jövőben pankrátorként folytatja karrierjét. 

 

Forrás: index.hu 

Kép: Reuters

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés