Nyomtatás

Megnéztük, milyen kiállítást viszünk a 2022-es Velencei Képzőművészeti Biennáléra Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)
2022. április 23. és november 27. között rendezik meg az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálét. A Magyar Pavilonba a nemzetközi színtéren is sikeres Keresztes Zsófia Az álmok után: merek dacolni a károkkal kiállítását visszük.
 
 
Keresztes Zsófia szobrai folyamatosan alakulnak: a kifugázott, csillogó üvegmozaikokkal borított formák mindig más jelleget öltenek, így a jelentésük is mindig kicsit más. A 2022-es Velencei Képzőművészeti Biennálé fő tematikája a testek metamorfózisa, erre reflektál a Magyar Pavilon kiállítása is. 
 
 
 
„A pavilon terét egyetlen egészként kezelő, az építészet, a szobrászat és az iparművészet határán mozgó, jellegzetesen női nézőpontú installációja önmagunk megismerésével és az emberi kapcsolatokkal foglakozik és a képzelet tájain tesz belső utazást, melyhez többek között Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből merített inspirációt” – olvasható a kiállításról. 
 
 
 
Egy egyestés műterem-kiállítás keretében bepillanthattunk a kulisszák mögé, megnéztük Az álmok után: merek dacolni a károkkal című tárlat előkészületeit, de a már elkészült szobrok közül is láttunk párat. Sőt, azt is meglestük, hogy lesz a sima polisztirolból szobor, és hogyan illeszti a művész egyenként az alapra a mozaikokat, amik egy egészen szürreális, pszichedelikus világba vezetnek, ahol mi magunk sem tudjuk eldönteni, hogy eső- vagy könnycseppeket, esetleg furcsán nyúló belső szerveket látunk. 
 
 
 
 
 
Forrás: We love Budapest
Fotó: Bíró Dávid