Nyomtatás

Négyórás idegőrlő mérkőzésen búcsúzott Fucsovics Márton a US Opentől

Értékelés:
(0 szavazat)

Az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában a legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Fucsovics Márton is pályára lépett. Ellenfele a világranglista 89. helyezett Andreas Seppi volt.

 

 

A mérkőzés első játszmáját magabiztosan nyerte a nyíregyházi születésű teniszező 6:2 arányban félóra játékidő alatt. A folytatás már nem bizonyult olyan könnyűnek, a második szettet 7:5-re, míg a harmadik felvonást 6:4-re nyerte a veterán olasz teniszező.

 

Így két és fél óra játék után hátrányba került Fucsovics, azonban a negyedik játszmában újra érvényesíteni tudta akaratát, 6:2-re hozta el a szettet és harcolta ki a döntő játszmát.

 

A mindent eldöntő, ötödik szett olyan izgalmakat hozott, amire senki nem számított. A játszma elején magabiztosan hozták a szerváikat a felek, míg 3:2-es állásnál Fucsovics elvesztette az adogatását és Seppi meglépett két játékkal. A magyar teniszező gyorsan tudott reagálni és rögtön visszavette az adogatását.

 

Az első mérkőzéslabda 6:5-nél érkezett el, Fucsovics adogatása mögött Seppi előtt nyílt esély a mérkőzés lezárására. A mérkőzéslabdát Fucsovics hárította, így következhetett a tiebreak. A rövidítésben szinte egyfolytában csak egymás adogatásait vették el a felek, de 4:6-os állásnál a magyar teniszező jutott kettő meccslabdához. A lehetőségeket nem sikerült saját szervája mögött kihasználnia Fucsovicsnak, így folytatódhatott a rövidítés, ami egészen 15:13-ig tartott, mikor Seppi egy jól sikerült adogatás után lezárta a mérkőzést.

 

FUCSOVICSNAK ÉS SEPPINEK EGYARÁNT ÖT-ÖT MÉRKŐZÉSLABDÁJA VOLT A TIEBREAK SORÁN.
Így a több mint négy óráig tartó mérkőzést a veterán olasz teniszező nyerte, Fucsovics Márton 2019 után először búcsúzik Grand Slam-torna első fordulójában.

 

 

 

 

Forrás: Index

Fotó: Hungary Today