A legnagyobb neveket hozza Budapestre a Hungarian Darts Trophy

Értékelés:
(0 szavazat)
Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a Budapesti Papp László Sportarénában a Hungarian Darts Trophyt, amely Magyarország első hivatalos PDC-versenye lesz.
 
 
A versenyen többek között részt vesz Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Nathan Aspinall, Michael Smith és James Wade. A PDC Pro Tour ranglistájának első 16 helyezettje versenyezni fog. Az eseményen négy magyar játékost láthatnak a nézők, Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is tábla elé áll majd.
 
 
Nagyjából tizenöt-húsz éve fogalmazódott meg az ötlet, hogy hazánkba csábítsuk a darts krémjét, azonban két-három éve került konkrétan az asztalra. Az eseményt korábban rendeztük volna meg, azonban a pandémia közbeszólt és átírta a forgatókönyvet. Most viszont végre eljött a pillanat
 
– fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón Takács Péter, a Dartsevent Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Soha ennyi világsztár nem járt még korábban Magyarországon. Rendkívüli izgalommal várjuk a versenyt, a cél pedig, hogy a jövőben olyan versenyeket is ide csábítsunk, amiket például a Sky Sports élőben közvetít. Az első lépcsőfokot próbáljuk megugrani, aztán haladunk lépésről lépésre.
 
A szombati és a vasárnapi napra sok jegy elfogyott már, a szervezők négyezer fő fölötti létszámmal számolnak. A délutáni program 13 órakor, az esti 19 órakor kezdődik mindennap.
 
Fontos információ, hogy jegyeket a dartsevent.com oldalon lehet elővételben vásárolni, de lehetőség lesz a helyszínen is belépőt váltani. Hazánkban az ARÉNA4 tévécsatorna közvetíti a versenyt.
 
 
Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy a Hungarian Darts Trophyn megemlékeznek Kyle Andersonról, aki tragikus hirtelenséggel néhány nappal ezelőtt halt meg, 33 éves korában. 
 
 
Kyle Anderson az utóbbi években állandó résztvevője volt a világbajnokságnak.
 
Nagy sztárok tömkelege lép színpadra a jövő hét végén
 
– fogalmazott Vereczkey Lajos, aki ezúttal nem szakkommentátorként kap szerepet.
 
Kicsit most más lesz a szerepem, mert nem kommentátorként, hanem ceremóniamesterként veszek részt az eseményen. Persze lesznek majd társaim is
 
– mondta, majd hozzátette, a 2019-es érdi főpróba olyan esemény volt, hogy a külföldiek is rácsodálkoztak a remek hangulatra.
 
A világbajnok Peter Wright online csatlakozott a sajtótájékoztatóhoz. A skót játékost arról is kérdezték, mit gondol, miért ilyen népszerű a darts az utóbbi évtizedben.
 
Bárki tud vásárolni magának egy táblát, és fel tudja függeszteni bárhova. A tévéből pedig tudsz kedvencet választani. Egyébként azt gondolnánk, hogy nagyon egyszerű bekerülni a körforgásba, ez részben igaz lehet, de bent maradni már nagyon nehéz
 
– nyilatkozta Wright, aki szerint szinte bárki esélyes lehet a budapesti tornán.
 
Ami a lebonyolítást illeti: az összesen 48 résztvevő közül a 32, különböző módokon kvalifikált versenyzőt párba sorsolják, ők péntek délután és este játsszák le az első nyolc-nyolc mérkőzést, és a továbbjutók találkoznak majd másnap a Pro Tour-ranglistásokkal. A szombaton hasonló módon lebonyolított, nyolc-nyolc párharcból álló második kör után vasárnap délután már a négy közé jutás a tét, este pedig az elődöntőbe és a döntőbe kerüléssel folytatódik a program, végül pedig következik a finálé, amelynek győztese 25 ezer fonttal gazdagodik. A selejtező meccsek hat leg megnyeréséig tartanak, míg az elődöntőben hét, a döntőben pedig nyolc győztes leget kell szerezni a diadalhoz.
 
 
 
 
 
Forrás: Index
Fotó: Programturizmus
 
©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés