A magyar női röplabda válogatott sikere

Értékelés:
(0 szavazat)

Az olasz válogatott 3-0-ra legyőzte a svájci csapatot csütörtökön a női röplabda Európa-bajnokság zadari csoportjában, így a magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutott, írja az MTI.

 

 

Jakub Gluszak csapata egy győzelemmel és négy vereséggel zárta a tornát, ám mivel két mérkőzésén is 3-2-re kapott ki, öt ponttal zárt, így megelőzte az ugyancsak 1/4-es győzelmi mutatóval végzett szlovákokat és svájciakat.

 

A magyar csapat, amely legutóbb hazai pályán a csoportkört követően búcsúzott a kontinenstornától, a 16 között vasárnap a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Szerbiával találkozik Belgrádban.

„Az előző Eb-ken nem jött ki a lépés, most viszont igen.

 

A sportban szerencsére is szükség van, amennyi balszerencse ért minket az elmúlt években, azt most kicsit kárpótolta az élet.

 

Örülök, hogy meghosszabbodott az ittlétünk és Belgrádban egy olyan számú közönség előtt játszhatunk, ami mindenkinek újabb egyedi, felejthetetlen élményt jelent majd” – idézi a röplabda-szövetség oldala Király-Tálas Zsuzsannát.

 

A hatcsapatos csoportokból a legjobb négy-négy jutott a nyolcaddöntőbe a bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű kontinenstornán.

 

 

 

Forrás: 24.hu

Fotó: LUKA STANZL/PIXSELL/MB MEDIA/GETTY IMAGES

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés