×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6050

Szeretem, hogy itthon tanulhatok Kiemelt

Értékelés:
(2 szavazat)

Távoktatásról diák és tanár szemmel

A koronavírus miatt a kormány bejelentette az iskolák bezáratását és, hogy minden oktatási intézmény digitális tanrendre köteles átállni. Valahol derült égből villámcsapásként jött a hír, de voltak olyan intézmények is, ahol maximálisan fel tudtak a helyzetre készülni. A mostani beszámolót egy vidéki általános iskola, alsós osztályfőnökétől kaptuk, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre.

 

„Mi már a március 9-ei héten készültünk a távoktatásra. Felmértük a gyerekek körében, hogy kinek milyen lehetősége van. Akkor azt tapasztaltuk, hogy elenyésző azon gyerekek száma, akiknek nem áll rendelkezésére megfelelő eszköz. 2 éve benne vagyunk a digitális pályázatban, voltak tartalék laptopjaink, amiket kiosztottunk. A digitális pályázat keretében a tavalyi tanévben a tantestület 80%-a részt vett oktatáson, továbbképzésen. Azóta használták tanórákon is az eszközöket. Március 13-án péntek délben volt egy képzésünk, amin a classroom és a zoom használatát tanultuk meg. Így mikor bejelentették a távoktatást,teljes mértékben fel voltunk készülve. Az iskola informatikusa rengeteg oktató videót gyártott a tanároknak, szülőknek, diákoknak, melyek a mai napig fent vannak a Facebook oldalunkonés a honlapunkon. Az első héten minden reggel volt meet-es értekezletünk. Ezen a héten hétfő, szerda, péntek van. Mindenki részt vesz rajta, lehet kérdezni, megbeszéljük a felmerülő problémákat, megoldási lehetőségeket.” – mondta a tanárnő.

 

Kérésünkre pár diák is kifejtette véleményét, érzéseit a helyzettel kapcsolatban:

 

„Szeretem, hogy itthon tanulhatok. Izgalmasak a feladatok. Minden újdonság.”

 

„Furcsa itthon tanulni. Jó, hogy tudunk azért videón találkozni. Örülök, hogy sokat tudok levegőn lenni.”

 

„Nekem nagyon tetszik ez az oktatás. Azért gondolom így, mert nem kell olyan korán kelnem és nem kapunk annyi tananyagot, mint a suliban. De így is sokat kell dolgozni a tanár néniknek és nekünk is. Azért egy picit nem tetszik, mert nem találkozhatok a barátnőimmel és a kedvenc tanár nénieimmel, Szilvi nénivel meg a Rebeka nénivel. Hiányzik az iskola egy kicsit, de amúgy tetszik ez az oktatás.”

 

Hamarosan folytatjuk az online oktatásról szóló híreink sorát. Következő írásunkban, egy egyetemista lány osztja meg velünk tapasztalatait, élményeit.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés