×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6050

Takáts Eszter: „ Hiányzik az anyukám főztje”

Értékelés:
(2 szavazat)

Zenei körkép karantén idején 2.

Folytatjuk zenei körkép karantén idején sorozatunkat. A mai riportalanyunk Takáts Eszter az örök optimista zeneszerző és énekes, aki 16 szerzői kiadású lemezzel büszkélkedhet, és akit lehetetlenség bármely műfaj vagy műfajok mögé szorítani, hisz egyszerre képviseli egymagában szinte a zenei paletta egészét. Zenél egyedül gitárjával, duóban, trióban, gyermek zenekarban, vagy akár férjével közös alternatív formációjukban. Eszter ugyanazokat a kérdéseket kapta meg, amelyeket a sorozat korábbi részében a Mangorise-os fiúk, lássuk hát a válaszokat.

 

ZS: Hogyan érint ez a helyzet, miben változtatta meg a mindennapjaidat?
Mivel tavaly egy zalai faluba költöztünk, ezért tartalék felhalmozásilag felkészültek voltunk, mert sosem járunk naponta boltba, és vendégeink is szoktak jönni. Ami viszont nagyon hiányzik, az az anyukám főztje, igaz, én sem főzök rosszul és most gyakrabban is kell, de anyukám ízei a mindennapjaim részévé váltak.

 

ZS: Mivel töltöd az esetleges többlet idődet?
Videózással egy új dal megjelenéshez, pályázással, az előbb említett több főzéssel, írogatással, és ha elfáradok: filmekkel, könyvekkel. Megjelenés előtt van 4 dal ebből van, amiben közreműködő vagyok (Polgár Péter-Müller Péter: Még a csend is), van ami egy új formáció Zalaegerszegen (MoJazzter), és már a második dal is kész, illetve két új dal a Takáts Eszter és Zenekartól (Fény is van, Ne hidd, hogy). Ezeket fogjuk publikálni egymás után.

ZS: A zenekarral kapcsolatban miket kellett átszerveznetek?
Elsősorban a gyerekkoncerteket, szerencsére a stúdión túl voltunk már.

 

ZS: Sok fellépésetek maradt el a vészhelyzet miatt?
Igazából 8, ebből elsősorban a gyerekkoncertek maradnak el (Első puszi), illetve az új megjelenések itt Zalaegerszegen (vagyis, ezek inkább halasztódnak). Ezekből lett volna egy Szépjuhászné (férjemmel közös alternatív formáció) premier a PopUp Underground-ban, egy Takáts Eszter dalszerző és irodalmi klub (VMK Café), és egy program a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban Heinczinger Mikával (Misztrál). Tervem, hogy programszervezésben is aktívan részt veszek itt Zalában- nyaranta a Dombérozó fesztiválban- ,  így most ennek a megvalósítási dinamikáját is megvétózta a járvány.

 

ZS: Mit üzensz, tanácsolsz azoknak az olvasóknak, akik nehezen viselik ezt a helyzetet?
Legyenek erősek, és fedezzék fel újra önmagukat egy új helyzetben, tartsanak ki otthon, és maradjanak egyben.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés