×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6050

Bartha Ákos, Katók Steve, Némo: „Átvészelünk minden bajt!”

Értékelés:
(8 szavazat)
Forrás: Bartha Ákos Forrás: Bartha Ákos

Zenei körkép karantén idején 1. 

A ManGoRise zenekar úgy jellemzi magát, mint „ízléses átjáró az underground és a mainstream pop között”. Zenéjükkel gyakran találkozhatunk a Petőfi Rádió sávján, fesztiválok kis- és nagyszínpadán, ha a tömeg egyszerre ritmusosan kiabálja, hogy a „szó nem elég” akkor jó helyen jársz. A kihirdetett vészhelyzetre tekintettel természetesen most egy ideig a fiúk is távol tartják magukat a világot jelentő deszkáktól, és hallgatva a bölcs szóra otthon maradnak, erről és ennek a zenekarra, magánéletre gyakorolt hatásairól beszélgettünk egy villáminterjúban a zenekar 2/3-ával vagyis Bartha Ákossal és Katók Stevvel.

 

ZS: Hogy érint titeket a kialakult helyzet, miben változtatta meg a mindennapjaitokat?
Ákos: Az én életemet például annyira nem változtatta meg, nekem itthon van a munkahelyemül szolgáló stúdióm, az időm nagy részét itt töltöm, ha épp nem forgatok valahol.  Ha családi szintre terjesztjük a kérdést, akkor ez főleg a szüleim életében egy változás, de például a feleségem amúgy is otthon van a fiammal, szóval a szűk családom életében azt hiszem jóval kisebb változásokat hozott a vírus, mint egy átlagember életébe.
Steve: Én egy családi vállalakozásnál dolgozom, a munkánk nagy részét sikeresen megoldjuk home office-ban, online folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással, csak akkor megyünk be a céghez, ha nagyon muszáj,de természetesen akkor is betartva az egészségvédelmi szabályokat.

 

ZS: Akkor gondolom esetetekben nem igaz, hogy hirtelen rátok szakadt a rengeteg szabadidő, amit el kell valahogy ütnötök.
Á: De, rengeteg időnk van, amit itt ütünk el a stúdióban, itt ülünk és dalokat írunk.

 

ZS: Tehát ez a zenekar életében egy mondhatni pozitív változás, így, hogy jut idő az alkotásra is.
Á: Úgy mondanám, hogy van egy ilyen pozitív vetülete is, de összességében nyilván mi is azt szeretnénk, hogy ha ez az egész nem lenne.

 

ZS: Térjünk át egy kicsit kevésbé derűs részre. Sok fellépést kellett lemondanotok?
Á: Igen, sajnos a zenekar történelmét tekintve aránylag sok fellépésünk maradt most el.


ZS:A napokban megjelent egy új dalotok „Átvészelünk Minden Bajt” címmel, ez egy korábbi szerzeményetek átdolgozása vagy kifejezetten a mostani helyzetre reflektálva születetett? 
Á: Tök jó a kérdés. Egy csomó zenekar most kiadott dalán látszik, hogy semmi köze a dologhoz. Mi ezt konkrétan a múlt hétfőn kezdtük el írni, kifejezetten erre az „eseményre”, szóval ez nem egy fiókból előhúzott régi nóta. 

 

ZS: Zárásként pedig, az volna a kérdés, hogy mit üzentek/tanácsoltok azoknak, akik nehezen viselik ezt a helyzetet?
Á: Először is, azt, hogy maradjanak otthon, ne hősködjenek!! Figyeljenek oda és próbáljanak meg minél hitelesebb forrásokból tájékozódni, akár külföldi hírekből is, hisz vannak olyan országok, akik nálunk sokkal előrébb járnak a vírus lezajlásának terén, ők tudják azokat a dolgokat tapasztalatból, amivel mi még csak most ismerkedünk. Vegyük komolyan a helyzetet, mert ha ezt elbénázzuk és továbbra is kószálunk összevissza, valóban nagy bajokat idézhetünk elő.

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés