×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6050

Segítőkész huligánok

Értékelés:
(0 szavazat)

Adakoznak az üvöltözés helyett

A futball szurkolókat nem épp jó színben szokták feltüntetni. Általános rosszhírükért nyilván tesznek is egy-egy meccs utáni vagy épp közbeni rendbontással. Mostani tettük viszont arra kényszeríti a legkritikusabb polgárt is, hogy elismerje: a drukkerek jó emberek!

A focimeccsek” torok-sportolói” országszerte fejezik ki tiszteletüket és hálájukat az orvosok és ápolók felé különböző molinókkal, melyeken megköszönik az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját. Mindemellett több hazai klub rajongótábora nyújt gyűjtésekkel is segítséget a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben.

 A Kispest-szurkolók például 3 budapesti kórház (Bajcsy, Semmelweis, országos kardiológiai intézet) munkáját támogatják harapnivalóval. Napi 30 pizzát szállítanak az intézményekbe saját költségükön. A Haladás tábora is gyűjtést szervezett, hogy a meccseken elfogyasztott sörök árát most a szombathelyi kórházi dolgozók „fogyaszthassák” el. A gyermekek távoktatásának érdekében a pedig a székesfehérvári, debreceni és diósgyőri drukkerek számítógépeket és laptopokat adományoztak a rászoruló családoknak, valamint az ilyen eszközökben hiányt szenvedő kórházaknak. A székesfehérvári „Red Blue Devils” csoport kezdeményezésének sikere több tábort is gyűjtésre ösztönzött, így mostanra számos érdekes kampánybeszámolót olvashatunk a rajongók Facebook oldalain.

Ugyan a pálya mellett különböző oldalon állnak, amíg üresek a stadionok addig azonos célért küzdenek. Mindannyiunk közös ügyéért. - Hajrá Magyarország!

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés