×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6050

Még három Star Wars-filmet készít a Disney

Értékelés:
(1 szavazat)

Az Avatarhoz pedig négy új epizódot készítenek.

Három új Star Wars-film bemutatóját jelentette be kedden a Disney filmvállalat a következő nyolc év filmmegjelenéseit ismertetve.

A három új film 2022-ben, 2024-ben és 2026-ban érkezik majd a mozikba. A Star Wars: Az utolsó jedik című epizódot rendező Rian Johnson új trilógiát tervez az űreposzhoz.

A Star Wars: Skywalker kora című produkciót idén decemberben küldi a mozikba a Disney, s a következő kilenc karácsonyt – egy kivétellel – vagy egy Star Wars-film vagy egy Avatar-film tesz majd emlékezetessé. A kivétel 2020 karácsonya lesz, amikor Steven Spielberg West Side Storyját és a 101 kiskutya előzményfilmjeként készülő Cruella (Szörnyella) című családi filmet mutatják be.

A Disney márciusban vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. Ez a lépés számos bemutatásra váró film premierdátumát is átírta. A változások közül a legnagyobb feltűnést James Cameron Avatar-folytatásainak újabb halasztása keltette: a 2009-ben nagy kasszasikert aratott látványos sci-fihez négy új epizódot forgat az Oscar-díjas rendező, ám ezek bemutatóinak dátumát az elmúlt években már több alkalommal megváltoztatták.

A legutóbb beígért 2020. december 18-i premier helyett a Disney most 2021. december 17-re tette az Avatar 2. premierjét, így a további részek bemutatása is csúszott 2023-ra, 2025-re és 2027-re.

A korábban bejelentett Fox-filmek közül James Grey Brad Pitt-tel forgatott Ad Astra című sci-fijének debütálása május 24-ről szeptember 20-ra csúszott. A The New Mutants (Új mutánsok) című új X-Men-film az idei nyár helyett jövő áprilisban látható majd, az Artemis Fowl című ifjúságiregény-adaptáció pedig augusztus helyett jövő májusban kerül a mozikba.

A Disney korábban már ismertette idei nyári filmbemutatóit: a legtöbb nézőt az Aladdin, a Toy Story 4. és Az oroszlánkirály című produkciókra várják.

MTI

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés