×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6043

Ösztöndíjak a tanévkezdéshez Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Az alábbi lehetőségekkel valamennyi felsőoktatási intézményben tanuló diák élhet, ha teljesíti az előírt feltételeket vagy megfelel a meghatározott kitételeknek

Iskolakezdő alaptámogatás

Az iskolakezdő alaptámogatás olyan juttatás, amelyet a tanulmányok kezdő szakaszában kaphatnak az állami ösztöndíjas, nappali képzésben résztvevő hallgatók. Mértéke alapképzésben a hallgatói normatíva 50 százaléka, mesterképzés esetében pedig a 75 százaléka. Az egyetem, főiskola által kiírt pályázat útján lehet részesülni benne.

 

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program célja, hogy azokat az érettségiző fiatalokat, akik elkötelezettek a tanári hivatás iránt, jelentkezési döntésükben is ösztönözze a tanári tanulmányok, majd a tanári pálya, a tanári életforma választására.

A pályázati kiírást, a szerződések megkötését és a kifizetéseket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ végzi. Pályázni a képzésre felvett és beiratkozó hallgatóknak a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program keretében szeptember folyamán lesz majd lehetőség.

Az ösztöndíj mértéke havi 25 ezer forinttól 75 ezer forintig terjed, attól függően, hogy a pályázó hiányszaknak számító szakot választ-e.

 

Bővebben: http://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij

 

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

A Bursa Hungarica-ösztöndíj a felsőoktatási hallgatók részére kizárólag rászorultsági alapon adható szociális juttatás. Két típusban pályázható meg ez az ösztöndíj. Az „A” típusú pályázatra a felsőoktatásban tanulmányokat folytató hallgatók jelentkezhetnek, ennek időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév.

A „B” típusú pályázatra az adott tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett fiatalok vehetnek részt. Időtartama 3x10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév.

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál, a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati és a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

 

Bővebb információ: http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica/

 

Budapest Ösztöndíj Program

A programmal a Fővárosi Önkormányzat a közigazgatási utánpótlást igyekszik biztosítani a nappali tagozatos, utolsó évfolyamon, fővárosi felsőoktatási intézménybe járó, jó tanulmányi eredményű, legfeljebb 30 éves hallgatók köréből. A pénzügyi támogatás mellett a szakdolgozat elkészítésében adnak segítséget – így például pályázati feltétel, hogy a pályázó a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott témakörök valamelyikéből írja a szakdolgozatát egy fővárosi felsőoktatási intézményben. Összege 2016-ban havi 50 ezer Ft volt.

 

Bővebben: www.budapest.hu - a 2017/2018-as program részletei itt olvashatók

 

(Forrás: Felvi.hu)

 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés