×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 121

Nyomtatás

Flörtgomb? Komolyan? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A Facebook új meglepetése

Flörtgombot kapott a Facebook. Igen. Ez egy új élet kezdete. A bökések ideje immár lejárt, kezdődhet a nyíltan vállalt flörtölés!

A techblogokon erős vitákat váltott ki ez az új fejlesztés. Pár hónapja már szűk körben tesztelik az új opciót, melyet a legtöbb helyen csak flörtgombként emlegetnek.

A lényeg:

Ha egy felhasználó bizonyos adatokat nem tölt ki Facebook adatlapján (lakhely, iskola, munkahely, kor, születési idő, kapcsolat), akkor az ismerősei erre egy gombnyomással rákérdezhetnek (Ask). Lehetőséget kapnak továbbá arra, hogy pár szóban megindokolják érdeklődésüket, az illetékes pedig vagy válaszol, vagy nem. Vagy őszinte, vagy nem.

Ezek az információk persze lehetnek bizalmasak is, nyilvánosan nem látható, ám a rendszerbe természetesen bekerülnek. Ehhez némi változtatást is alkalmazni kellett. Eddig ugyanis nem jelentek meg az adatlapokon a ki nem töltött adatok, innentől kezdve viszont ez másként lesz.

A kritikusok legtöbbje szerint ez az új alkalmazás nem a kényelmi faktor képviselője, sokkal inkább rafinált eszköz az adatgyűjtéshez, melyeket később felhasználnak a hírdetések és egyebek során. A Facebook eddig erre a felvetésre nem reagált.

Hát… majd kiderül!