×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 116

Magához tért az ingatlanpiac

Értékelés:
(0 szavazat)

Elindultak felfelé az árak.

Egy budapesti garzon akár 1 millióval is többe kerülhet, mint fél éve

Hosszú évek gyengélkedése után az éledezés jeleit mutatja az ingatlanpiac. Fél év alatt a  legtöbb megyében számottevően megugrott az eladásra kínált ingatlanok ára, egy négyzetméterért Budapesten átlagosan 42 376 ezer forinttal, országosan pedig 9748 forinttal kellett tavasszal többet fizetni, mint ősz végén.  A Jófogás.hu az október és március közötti időszakban figyelte a piaci trendeket.

Továbbra is Budapesten lehet legdrágábban ingatlanhoz jutni, míg Nógrád megyében a legolcsóbban. A fővárosban a márciusi adatok szerint a házak és lakások átlagos ára 250 ezer forint/m2 körül mozgott, míg októberben ez a szám 208 ezer forint/m2volt. 42 ezer forinttal nőtt tehát egy átlagos fővárosi lakás, vagy ház négyzetméterára, ami egy 30 m2-es garzonlakás esetében több mint egymillió forintos emelkedést jelent.  

A fenti tendencia nem minden régióban tapasztalható, hiszen Csongrád, Szabolcs, és Vas megyében megközelítőleg ugyanannyit kérnek az ingatlanokért, mint fél éve. Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye a kakukktojás, itt olcsóbban juthatunk lakáshoz, házhoz most, mint októberben. A legmarkánsabb emelkedést a hevesi lakások kapcsán észlelhettük, itt 123 ezer forinttal kerül többe egy négyzetméter – derül ki a jofogas.hu/trendek oldalról.

Összegezve, Magyarország legismertebb apróhirdetési portáljának adatait, Budapest, Heves, és Somogy megye rendelkezik a legdrágább ingatlanárakkal, míg Nógrád, Borsod, és Békés a legolcsóbbak. Könnyen elképzelhető, hogy megkezdődött az az ingatlan boom, amelyre az eladók már oly hosszú ideje vártak.

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés