×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 121

Betonóriások az 1-es vilinél

Értékelés:
(0 szavazat)

Mire jó az óriási megálló?

A közel hat méter magas megállóóriások több okból kifolyólag is jó megoldásnak bizonyulhatnak. Először is megvédenek az esőtől. Emellett nem kell az oszlopokat kerülhetnünk, nincs sok tartópillér, ezáltal a rongálás esélye is csökken, a beton pedig igen ellenálló a vandálokkal szemben is.

A látszóbeton fogalma, mint olyan, nem olyan régen került be a köztudatba. Először a 2006-os építész fórumon foglalkoztak vele mélyrehatóbban, bár gyakorlatban az anyag újszerű megközelítése már az ezredforduló tájékán is megfigyelhető volt. Ami viszont biztos: ezek a betonmonstrumok jelentősen át fogják alakítani a körülöttük leledző terek, útvonalak látképét.

A BKK az utasforgalmat is számításba vette, mikor kijelölte azokat a megállókat, ahol betonóriás megállókat húznak majd fel. Ilyen az Árpád híd budai hídfő, a Flórián tér, a Népliget és a Közvágóhíd. Ezek a megállók mind intermodális, nagy forgalmú csomópontokat jelölnek, s elsődleges szempont volt, hogy az aluljáróktól egészen a peron végéig el lehessen jutni megázás nélkül, az esősebb időszakokban is.

A BKK információi szerint az 1-es villamos megújuló vonalán kialakított 37 új peron mindösszesen 1507 millió forintba fog kerülni. 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés