×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 121

Így hasznosítsd újra a maradékot

Értékelés:
(0 szavazat)

Mit kezdjünk az otthoni maradékokkal?

Sokunkkal megesik, hogy megfeledkezünk egy fél citromról, megalszik a tej a hűtőnkben, vagy kiöntjük a tojás egyik felét, mert csak a másikra volt szükségünk…

Íme pár praktika, aminek segítségével újra tudjuk hasznosítani a konyhai hulladékokat.

A citrom például nagyon hasznos takarítás során is. Leve ugyanis kiváló a rozsdamentes felületek tisztításához, vagy akár a makacs foltok eltüntetésében is segítségünkre lehet. Hagyjuk pár percig a tisztítani kívánt felületen, majd egy kis súrolásos rásegítéssel meglátjuk, milyen hatékony tud lenni.

A kotyogósból származó kávézacc sem kell feltétlenül, hogy a kukában landoljon. Serkentő hatással lehet ugyanis a növényekre, keverjük hát össze bátran némi virágfölddel és meglátjuk, milyen csodákra képes. Emellett használhatjuk locsoláshoz és permetezéshez is.

A kiszáradt kenyeret sem kell, hogy kiselejtezzük. Kiváló minőségű házi zsemlemorzsa készíthető belőle, mindösszesen pár perc alatt. Már csak azért is megéri, mivel ezen praktika alkalmazásával már nincs is szükségünk külön bevásárlásra a panírozáshoz.

Akinek élő fűszernövényei vannak, pontosan tudja, hogy némelyik igen hamar elszárad vagy kifakul. Nem kell tőlük megválnunk ilyenkor, aprítsuk fel inkább és tegyük bele némi olívaolajba. Később ezt leszűrve remek ételízesítőt kapunk, illetve a házi pesto alapanyagául is szolgálhatnak ezek a pépes készítmények.

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés