Nyomtatás

Indul a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

Értékelés:
(0 szavazat)
A Magyar Innovációs Szövetség 2020. szeptember 20-án, az NKFIH-ban - sajtótájékoztató keretében - 31. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az NKFI Alapból.
 
A 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny ünnepélyes megnyitójának résztvevőit Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, védnök is köszöntötte, aki többek között elmondta: "Bárkiből lehet innovátor, mindenkinek lehet olyan kidolgozásra érdemes ötlete, ami jobbá teheti a világot. Azt üzenem a fiataloknak: legyenek bátrak, ne féljenek megmutatni magukat, mert Magyarországon soha nem volt nagyobb kereslet a kreatív, elhivatott kutató-fejlesztő kollégák iránt, mint most. Mi továbbra is minden eszközzel támogatjuk a tehetség kibontakozását."
 
Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős EMMI-államtitkár, védnök beszédében kiemelte: a mérlegelő gondolkodás, a kreativitás fejlesztése a Nemzeti Alaptanterv szerint is fontos célja az oktatási rendszernek.
 
Ezt követően Dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy a pénzdíjakon kívül, a sikeres szereplés 100 többletpontot fog érni az egyetemeken. A legjobb fiatalokat felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 600-800 E Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.
 
Dr. Jakab László, a zsűri elnöke az Európai Unió 32. Fiatal Tudósok Versenyének döntőjét ismertette.
 
 
Bemutatkozott öt olyan tehetséges fiatal, akik korábbi díjazottként, 2021. szept. 17-19. között részt vettek az európai döntőn:
Balázs Gábor Gergő, Ócsai Bolyai János Gimnázium
Seitz Erik, Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Radó János, Berzsenyi Dániel Gimnázium
Ecsedi Boglárka, Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium
Rózsavölgyi Mátyás, Perintparti Waldorf Általános Iskola és Gimnázium.
 
Az utóbbi két fiatal videó üzenetben szólt a résztvevőkhöz.
 
 
 
 
Forrás és fotó: Magyar Innovációs Szövetség