Nyomtatás

Korrektnek találják Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Szakértői szemmel, matematikai pontossággal…

A matek az a tantárgy, amely általános közutálatnak örvend, különösen a humán beállítottságú diákok körében. Ennek megfelelően ma sem mindenki, megkönnyebbült mosollyal az arcán távozott az érettségi helyszínéről, noha a szaktanárok és elemzők szemével nézve: tisztességes volt a kérdéssor.

A feladatok megoldására kapott idő is „átment a szakértői-vizsgán”, mivel a kérdések első része nem volt ördögien bonyolult, sőt talán egyszerűbb példákat kaptak az idén érettségizők, mint az elmúlt években. A második rész nagyobb fejtörést igényelt, itt kezdhetett torzulni a smiley-s védőmaszk szájának íve… A  16. és a  18. kérdés rombolhatta igazán a vizsgázók kedélyállapotát, utóbbi, sík-geometriai jellege miatt, már  önmagában Anti-krisztusnak tekinthető lehetett. „Szívük szerint kihagyták volna ezt a két feladatot a diákok” – mondta Kukucska Dániel, a Studium Generale szakvezetője. Szerinte itt azok nevethettek a végén, akiknek volt ideje mind a kettőbe belekezdeni, és utána „kimatekozni”, hogy melyik megy könnyebben.

Remélhetőleg azért egy kettesnyit mindenkinek sikerült összehoznia, és kisvártatva igazán érettnek érezheti magát az összes végzős, hogy a körzők és vonalzók világát is hanyagolhassa egy életre...

Addig is: kéz- és lábtörés helyett elszánt, mérsékelten toll-rágcsálós készülődést kívánunk a holnapi törihez!