Nyomtatás

A matek érettségi nyomában Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Folytatódtak az érettségi vizsgák 

A mai napon a matematika vizsgákkal folytatódott az érettségi. Az első információk alapján, az alábbi feladatokkal kellett szembe nézniük a vizsgázóknak. 

 

A középszinten vizsgázók két feladatsort kaptak: az első 10-12 feladatot tartalmazott, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrizte. Idén ebben a vizsgarészben előkerültek a gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás, valamint a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is meg kellett oldani feladatokat. Ebben a részben előfordulhatott néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű volt.

Az első feladatlap megoldására 45 percet kaptak a diákok. A második feladatlap megoldására pedig 135 percet. A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmazott, mindegyik több részkérdésből állt össze.  A II/B rész három, egyenként 17 pontot feladatból állt – ezek közül az érettségizőknek kettőt kellett választaniuk, értékelésnél a tnárok csak annak a kettőnek a megoldását veszik figyelembe. Mindegyik feladat összetett, több matematikai témakört érint.

"Az első három feladatt barátibb, de ebben is vannak buktatók. Például mértékegységátváltások és szórás, amivel gyakran meggyűlik a baja a diákoknak. Persze olyan feladat is van, ami szövegértéssel a feladat meghatározásából megoldható. Azonban nem volt 6 pontnál nehezebb feladat az első részben, ami azt jelenti, hogy nem annyira összetettek a kérdések." - értékelte a feladatsort a szaktanár. 


(Forrás: eduline.hu)