Nyomtatás

Nyelvvizsga többletpontok Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Nyelvvizsga kisokos

A koronavírus miatt az általános felsőoktatási felvételi eljárást is érinti néhány intézkedés, amiről döntött a kormány. Ilyen a nyelvvizsgák pontszámítása is - mutatjuk a részleteket.

Ha megkezdtétek, de a veszélyhelyzet miatt nem tudtátok befejezni a nyelvvizsgátokat a 2019/2020-as tanévben, akkor a nyelvvizsga-bizonyítványotok a részvizsga eredményéből kell kiállítani (például az írásbelit már letettétek, de a szóbeli vizsga csak áprilisban lett volna).

 

Akkor most miért jár pont?
Az idei általános felvételi eljárásban a részvizsga eredményéből kiállított nyelvvizsga-bizonyítványért ugyanúgy jár a többletpont, mint a komplex nyelvvizsgáért (B2 – középfokú – bizonyítványért 28 pont, C1 – felsőfokú – bizonyítványért 40 pont).Ez a külföldi nyelvvizsgák honosítására is vonatkozik: a már meglévő részeredményt, illetve a külföldi vizsgát kell elfogadni a fentiek alapján komplex nyelvvizsgának - írja a felvételi tájékoztató.Emellett lehetővé teszik, hogy az arra alkalmas nyelvvizsga-központok online is tarthassanak vizsgákat – első körben angol és német nyelvből érhető majd el ez a lehetőség. Így aki még az idei tanévben online tudja teljesíteni akár az írásbeli, akár a szóbeli résznyelvvizsgát, az általános felsőoktatási felvételi eljárásban megkapja az érte járó többletpontokat.

Meddig kell beküldeni, hogy számítson?
Amennyiben a már letettétek a nyelvvizsgát, de a bizonyítványt a dokumentumpótlási határidőig (azaz 2020. július 9-ig) nem tudják kiállítani (a nyelvvizsga-bizonyítványok kiállítása általában 60 nap), a felvételi eljárásban – a bizonyítvány helyett – a nyelvvizsga-központ által kiadott igazolással is igazolhatjátok a többletpontokat - emelik ki.

Forrás: eduline