Nyomtatás

Távegyetem Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A távoktatásról diákszemmel 2.

Korábbi cikkünkben egy alsós tanárnő és diákjai osztották meg velünk tapasztalataikat az online oktatásról, most egy kicsit korosztályban előre ugorva, egy egyetemista lány mesél nekünk. Joanovics Boglárka első éves hallgató a Károli Gáspár Egyetem anglisztika szakán, íme az Ő tapasztalatai.
 

Mennyi idő alatt kellett átállnotok az online oktatásra?

Egy hét alatt történt az átállás. A legtöbb oktató már a március 11-ei kormányhatározat bejelentését követő hétvégén jelzett nekünk hallgatóknak e-mailben, hogy hogyan képzelik a távoktatást. A következő héten aztán kezdődtek a próba online előadások, a különböző oktatási felületekkel való megismerkedés és megbarátkozás. Szerencsére az oktatók mind nagyon türelmesek és segítőkészek voltak.
 

Kaptatok ehhez segítséget az iskolától?

Rengeteg segítséget kaptunk az egyetemtől és az oktatóktól is. Folyamatosan elláttak minket e-mailekkel, amiben adatbázisokat és hasznos, segítséget nyújtó linkeket osztottak meg velünk.
 

Miben változtatta ez meg a mindennapokat?

Igazából annyiban változott a helyzet, hogy hozzá kellett szokni, hogy hibába vagyok otthon, ki kell alakítani magamnak egy napirendet, hogy tudjam tartani az egyetemi órarendet.
 

Sok vele a plusz feladat?

Nem mondanám. A legtöbb hétköznap délelőtt épp úgy telik, mintha egyetemen lennék, annyi különbséggel, hogy a kiadott feladatokat oldom meg. Szerencsére abszolút nem terhelnek minket az oktatók, így elvégezhető és feldolgozható minden kiadott anyag.
 

Milyen otthon, hogy viseled ?

Az első héten nagyon nehezen viseltem. Sokkal stresszesebb volt mintha bent ülnék az egyetemen és az új felületekhez is nehéz volt hozzászokni. Mostanra ez már jobb lett, kezdek hozzászokni. A tanárok megértése és segítőkészsége pedig tényleg nagyon sokat jelent.