Ingyen szótárakkal segít az Akadémiai Kiadó Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Legyen az otthoni tanulás minél egyszerűbb!

A rendkívüli egészségügyi helyzetre tekintettel az Akadémiai Kiadó online adatbázisai teljes vagy részleges megnyitásával segíti az otthoni digitális oktatásban részt vevőket. Ezzel többek között a 36 szótárt tartalmazó szotar.net és a felsőoktatásban leginkább használt tankönyveket és jegyzeteket tartalmazó online okoskönyvtár, a MeRSZ április 30-ig közel 2 millió diák számára válik könnyebben hozzáférhetővé - adta hírül sajtóközleményében az Akadémiai Kiadó.

 

A gimnáziumi tanulók és szüleik életét a legtöbbet használt magyar egynyelvű szótárakkal és helyesírási szabályzatokkal könnyítik meg, így ezeket április 30-áig bárki ingyenesen, regisztráció nélkül használhatja a https://szotar.net oldalon. Mivel rengeteg egyetemista is távoktatásba kényszerült, így azok a hallgatók és oktatók, akiknek az intézménye tagja az eduID konföderációnak, továbbra is a megszokott platformokon használhatják a szolgáltatásokat. A MeRSZ esetében a https://shibboleth.mersz.org, a szotar.net esetében a https://shibboleth.szotar.org, míg a folyóiratoknál a https://akademiai.com/action/ssostart oldalról férhetnek hozzá az előfizetett tartalmakhoz. Tekintettel a jelenlegi helyzetre,  azon egyetemi hallgatókra is gondoltak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni. Nekik mindössze regisztrálniuk kell, a MeRSZ-re, és a szotar.net-re  ahol a legördülő listából az intézményt kiválasztva automatikus hozzáférés kapható a művekhez április 30-áig. Mindemellett az Akadémiai Kiadó saját kiadású folyóiratai teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül érhetők el a https://akademiai.com oldalon szintén április 30-áig.

 

Folyamatosan figyelik a híreket, így amennyiben a helyzet úgy kívánja, természetesen meghosszabbítják a tartalmak elérhetőségét - mondta el Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó igazgatója.
 

©2020 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés