Ezek a legfontosabb határidők áprilisban

Értékelés:
(1 szavazat)

Általános iskolai beiratkozás, felvételi, diákhitel

Az általános iskolát választó szülőknek, a felsőoktatásban tanulóknak, a középiskolába vagy egyetemre, főiskolára felvételizőknek is lesz dolguk áprilisban. Íme, a legfontosabb dátumok.

 

Április 11-12.: általános iskolai beiratkozás

Az általános iskolák április 11-én és 12-én tartják a beiratkozást - bár az adatokat idén már meg lehet adni online, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az iskolában.

Április 19-től: felvételi ügyintézés

Az egyetemre, főiskolára jelentkezők április 19-től kapnak online tájékoztatást a teendőkről, ellenőrizhetik a feltöltött dokumentumok feldolgozottsági státuszát, később láthatják vizsgaeredményeiket, felvételi pontjait, végül pedig a besorolási döntésről szóló határozatot. Mivel mindenről e-mailben kaptok majd információt, rendszeresen ellenőrizzétek az e-felvételi felületén megadott e-mail-címeteket.

Április 30-ig: a középiskolai felvételi eredménye

Április 30-ig a középiskolák elküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak - a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezőkről csak akkor kapnak értesítést az általános iskolák, ha az adott diákot felvették.

Április 15.: diákhitel-igénylési határidő

Az áprilisi diákhitel-igénylési határidő április 15-e - ha eddig igényeltek hallgatói kölcsönt, május 15-én kapjátok meg az összeget.

 

(Eduline)

©2019 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés