Több egyetemen gyűjtenek ruhákat és cipőket a kigyulladt kollégium lakóinak Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Több egyetemen gyűjtenek meleg ruhadarabokat és cipőket a Ráday Kollégium lakóinak, akiknek személyes tárgyai, ruhadarabjai odavesztek a szerda esti tűzesetben.

Csütörtök éjszaka leégett a budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete, és a tűzesetben életét vesztette egy ember. Mintegy 80 embernek kellett elhagynia az épületet, akik melegedőbuszban várhatták meg a munkálatok végét.

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói önkormányzata a Török Pál utcai Adna kávézóban gyűjt meleg ruhákat és cipőket.

A Semmelweis Egyetem is csatlakozott, a hallgatói önkormányzat Facebook-oldalán megjelent felhívás alapján a ruhákat a Hallgatói Centrum portáján, a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben gyűjtik. Hozzáteszik: a Semmelweis Egyetem Kollégiumok Igazgatóságával egyeztetve helyet tudnak biztosítani a hallgatók egy részének.

A Miskolci Egyetem hallgatói önkormányzata is meleg ruhákat és cipőket gyűjt, a károlisok felhívását pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói önkormányzata is közzétette a közösségi oldalon.

(Eduline)

©2019 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés