Expressz frissítő tippek

Értékelés:
(0 szavazat)

Túlélőkalauz vizsgaidőszakra

Minden egyetemista pontosan tudja, hogy vizsgaidőszakban hiába az ima, a babona, a szerencsehozó plüssfigura, valójában a leglényegesebb tanács, hogy tanulj annyit, amennyi a csövön kifér. Vannak azonban apró praktikák, melyeket célszerű kipróbálni és beiktatni két szakirodalom között, ugyanis nagymértékben megkönnyítik a magolást. Lássuk, mivel könnyítheted meg a dolgod ebben a pár hétben!

- Minden elektromos kütyüt hagy békén a tanulás alatt! Ha gépről tanulsz, kapcsold ki a wifit, semmi szükséged a facebookra!

- 2 óra tanulás után iktass be 5 perc szünetet. Igyál egy kis vizet, sétálj egy kört a lakásban.

- Szellőztess! Ez nagyon fontos, akkor is, ha odakint tombolnak a mínuszok!

- Zöldtea- egy frissítő zöldtea citrommal felpörgeti az agyadat. De ezek kívül is fogyassz megfelelő folyadékot (ne cukros vackokat).

- Csoki- igen, erre is jó, szerencsére. De csak a magas kakaótartalmú, minőségi csoki. A cukros Mikulás-figurákat inkább hagyd meg a sütik tetejére.

- Fuss!- ha egész délelőtt tanultál, ebéd után irány a levegő. Persze nem szükséges 10 kilométert sprintelni, de egy 15 perces séta után olyan leszel, mint aki újjá született.

- Aludj! - fáradtan, másnaposan és betegen nem lehet tanulni. Egyszerűen az agyad nem képes koncentrálni. Sajnos ez van.

- NO SMOKING! - tudtad, hogy a füst az ereket is összeszűkíti, vagyis az agyadba kevesebb vér jut? És ha nincs vér, nem forognak a kerekek. Amúgy sem egészséges a cigi, de ezt úgyis mindenki tudja…

©2019 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés