×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 109

Csekket küldtek az ingyen tankönyv mellé

Értékelés:
(0 szavazat)

A családnak kell igazolnia a könyvtárellátónál, hogy a gyerek jogosult a térítésmentes tankönyvellátásra.

A szükséges igazolások bemutatását kéri a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) azoktól szülőktől, akik annak ellenére kaptak befizetési csekket, hogy gyermekük ingyenesen jogosult a tankönyvekre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága.

A közlemény szerint az államtitkárságához több jelzés érkezett, hogy a térítésmentes tankönyvellátásra jogosult gyerekek szülei csekket kaptak a KELLO-tól. Hozzátették: a könyvtárellátó tájékoztatása szerint csak azoknak küldtek ki díjbekérőt, akiknél a tankönyvfelelős a "szülő fizet" beállítást választotta. Az ingyenes tankönyvre jogosultak esetében ez csak úgy fordulhatott elő, hogy az iskola pontatlanul rögzítette a fizetési módot, vagy a szülő elmulasztotta igényét hitelt érdemlően jelezni – írta az államtitkárság.

A tájékoztatás szerint kizárólag az iskola tudja a támogatásra való jogosultságot elbírálni, módosítani a hibás megrendelést. Ezért a KELLO azt kéri azoktól a szülőktől, akiknek gyermekei ingyenes tankönyvellátásra jogosultak, de díjbekérőt kaptak, hogy keressék fel az iskolát, mutassák be a szükséges igazolásokat, például a családi pótlék folyósításáról szóló igazolást, szakorvosi igazolást, önkormányzati határozatot.

Forrás: MTI

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés