EYOF: ez minden idők legeredményesebb magyar csapata! Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

8 érem az utolsó napon

Negyvenegy éremmel, közte tizenhárom arannyal a magyar küldöttség minden idők legeredményesebb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválját zárta Győrben. A fiúk-lányok az utolsó napon is nyolc éremmel gazdagították a gyűjteményt.

 

Kosárban vártuk a bravúrt

Egy szenzációs menetelés után a női kosárlabda döntő felé, a spanyolokkal szemben végül megtört a varázs: a magyar csapat egyetlen pillanatig sem vezetett a remekül felkészített ibériai válogatott ellen. Az 73–57-es vereség azonban nem rontotta el a hangulatot a kosárcsarnokban, a lányok a közönséggel együtt örültek az ezüstnek, ami mint tudjuk szintén szépen csillog.

 

Várakozáson felül teljesítettünk az egész tornán. A csoportunk gyengébb volt, mint a másik, a németek ellen játszottuk a kulcsmeccset. Az aranyéremhez jóval több jó egyéni teljesítményre lett volna szükségünk. Idehaza egyszerűen nem tudjuk modellezni a kemény védekezést, amit a döntőben kaptunk, ezért nagyon hasznos és tanulságos volt a viadal" – értékelt Mészárosné Kovács Andrea tréner.

 

További eredmények a zárónapról

A lány kézilabdázók aranyérmet szereztek, míg a kajakosok a záráson is arattak Győrben.

 

A cselgáncsozóink minden nap szállították az érmeket és ez az utolsón sem volt másként. A fiúcsapat Nerpel Gergely, Sipőcz Richárd, Szeredás Botond, Tóth Benedek, Vida András még egy bronzérmet tett fel az éremtáblázatra.

 

Bácskay Csenge a pénteki ugrás döntőjének nyolcadik helye után a zárónapon a bravúros negyedik pozícióban zárt talajon.

 

Az EYOF mérlege magyar részről: 13 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérem. Ezzel pedig a harmadik helyen zártunk az éremtáblázaton, minden idők legeredményesebb ilyen versenyén.

 

A második a 2003-as párizsi torna volt, ahol 30 dobogós helyezést gyűjtöttünk.

 

Gratulálunk a fiataloknak!

 

EYOF, EREDMÉNYEK:

Cselgáncs, csapatverseny

fiúk: 1. Oroszország, 2. Törökország, 3. Magyarország (Szeredás Botond 60 kg, Vida András 60 kg, Nerpel Gergely 73 kg, Tóth Benedek 81 kg, Sipőcz Richárd +81 kg) és Grúzia.

lányok: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Törökország és Szerbia, 5. Magyarország (Kardos Tímea 48 kg, Varga Brigitta 48, Özbas Szofi 52 kg, Maróti Alexandra 57 kg, Faragó Petra 63 kg, Gergácz Enikő 63 kg) és Horvátország

 

Kosárlabda
Leányok: Spanyolország–Magyarország 73–57 (19–14, 18–15, 21–13, 15–15)
Magyar pontszerzők: Angyal 10, Dombai, Szirony, Tóth F. 7-7, Mányoky 6, Boros, Budácsik, Vincze 5-5, Varga A. 3, Wentzel 2

 

Végeredmény: 1. Spanyolország, 2. Magyarország, 3. Törökország

 

(Nemzeti Sport, borítókép: Bruzák Noémi/MTI)

©2020 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés