EYOF: Magyar éremeső a második napon Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Két nap után második helyen állunk a tabellán, és még hol a vége?

Kedden ismét nagyszerű napot zártak fiataljainak a 14. Európai ifjúsági olimpia fesztiválon, Győrben – hét éremmel, közte egy arany –, így a tabellán már második helyen állunk az orosz csapat mögött három arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel. Mutatjuk a részleteket:

 

Elkezdődött a cselgáncs, rögtön jött az aranyérem

A legnagyobb dícséret a keddi napról a cselgáncsozó Feczkó Csanádot illeti, aki a fiúk 50 kg-os mezőnyében, a fináléban holland ellenfelét magabiztosan legyőzve állhatott a dobogó felső fokára.

 

Három meccset vívtam ma, nem volt könnyű menetelés, de nagyon boldog vagyok. Az Európa-bajnoki ezüstérem után mindent feltettem arra, hogy nyerjek, nagyon rosszul nézett volna ki még egy második hely a gyűjteményemben. Nem tudom szavakkal leírni, mekkora magabiztosságot adott, ahogy ennyi néző kiabálta egyszerre „Csani, Csani!", ebből a csapattársaim is kivették a részüket, köszönöm mindenkinek" – értékelt a verseny után Csanád, aki hozzátette, hogy a döntő előtt fájdalmat érzett a derekában, ami a tatamira kilépve azonnal elmúlt.

 

(EYOF Győr 2017 – Kun Zoltán)

 

Ezüst és bronz volt a sláger

Bár több arany nem született, a magyar csapat tagjai még hat számban csillogtak:

Másodikként zárt a szintén dzsúdós Kardos Tímea (44 kg), az atléta Takács Boglárka (100 m síkfutás), illetve az úszó Zombori Gábor (100 m hát).

 

Ezüstérmesként végzett 800 méteres gyorsúszásban Nagy Réka is, aki már a harmadik érmét nyerte Győrben. Mögötte Fábián Fanni csapott a célba harmadikként, és bronzérmes lett a 4x100-as mix vegyes váltó is Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Hadházi Dóra, Nagy Réka összeállításban.

 

(EYOF Győr 2017 –Mekli Zoltán)

 

A kézis lányok nem tudnak hibázni!

Hollandia legyőzése után lány kézilabdázóink önbizalommal várhatták a Norvégia elleni mérkőzést. A magyar csapat már a meccs elején éreztette skandináv ellenfelével, hogy ma győzni jöttek.

 

6–1-el indult a találkozó, és bár a norvégok egy időkérést követően feljöttek 6–5-re, a magyar csapat megtörtre a momentumot. Félidőben már ismét öttel vezettek: 14–9.

 

(EYOF Győr 2017 – Jakocs O. Péter)

 

A második félidő is ellenállhatatlan magyar rohamokkal indult, a norvégok pedig képtelenek voltak lefaragni a mérkőzés hajrájára kialakuló 10 gólos hátrányukat. A vége így 26–15 lett.

 

Érdemes megemlíteni a fanatikus szurkolókat, akik a csapat meghosszabbított karjaként, folyamatosan űzték-hajtották a lányokat. A mérkőzés után a kézilabda csarnok megtelt a „Szép volt, csajok!" rigmusaival.

 

További eredmények keddről:

A házigazda röplabdaegyüttesek közül a fiúk nem tudtak szettet nyerni a csehek ellen, míg a lányok az oroszoktól kaptak ki hasonlóképpen.

 

(Nemzeti Sport, Gyor2017.hu, borítókép: EYOF Győr 2017 – Kun Zoltán)

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés