×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6020

Önbizalomhiányosak a tinderezők Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Legalábbis az appot nem használóknál biztosabban

Az Észak-Texasi Egyetem friss kutatásában azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a tinder felhasználóira a társkereső program használata, ha az alanyok önértékeléséről van szó.

 

Az 1317 fő bevonásával végzett kísérlet eredményét az amerikai Pszichológiai Egyesület éves konferenciáján szemléltették, a vizsgálat során a részvevőknek értékelniük kellett saját testüket, megjelenésüket, melyek között voltak az applikáció használói, és nem tinderező személyek is.

 

A szakemberek az eredmény kiértékelésénél arra a megfigyelésre jutottak, hogy a tinder használók sokkal elégedetlenebbek a testükkel, és hajlamosabbak tárgyasítani magukat.

 

„Az emberek egy szürreális világban élnek, elérhetetlenek ideálokat kreálnak, és olyan elvárásokat támasztanak magukkal szemben, amelyeknek senki sem tud teljesen megfelelni. Sokan ezért 24/7 kell foglalkoznunk a megjelenésünkkel" nyilatkozta a kutatás egyik vezetője.

 

Mindkét nem tinder felhasználói elégedetlenebbek voltak magukkal, többet aggódtak a külsejük miatt az appot nem használókhoz viszonyítva, de a nemeket arányukban nézve egyébként a férfi felhasználóknak volt a legkisebb az önbizalmuk.

 

Korábbi kutatások során hasonlót már tapasztaltak a Facebook-nál is, de azért is számottevő a mostani felmérés jelentősége, mivel a tinder eddigi 4 éves történelme során még nem készült ilyen típusú felmérés az alkalmazással kapcsolatban.

 

„Már amúgyis egyre többen küzdenek a testhez és megjelenéshez fűződő mentális egészségügyi problémákkal, az erősen vizuálisalapú közösség média csak rásegít erre"- tette hozzá a Sussexi Egyetem pszichológusa, Helga Dittmar.

 

(forrás: origo.hu, borítókép: pszichoforyou.hu)

 

Szalai Attila

 

©2020 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés