×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 109

Táborozással indított az Új Nemzedék Plusz Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

45 középiskola 181 diákja vett részt a táborokban

Az Új Nemzedék Plusz Program keretében országszerte 45 középiskolában kezdődik meg kísérleti jelleggel a pályatervezési és életvezetési kompetenciák fejlesztése szeptemberben. Az intézményi program előfutáraként Zánkán vehettek részt életpálya-építési, vállalkozói készségfejlesztési és művészeti nevelési fókuszú táborokban a középiskolák tanulói.

Az Új Nemzedék Plusz közoktatási kísérleti programjában részt vevő 45 középiskola 181 diákja vett részt a napokban befejeződő tematikus táborokban. A minőségi szabadidő eltöltés mellett a zömében 15-17 éves diákok fejlesztették önismeretüket, valamint közelebb kerültek a továbbtanulás és a munka világában elérhető lehetőségekhez. A táborozó diákok között az egyik legnagyobb sikert az „élő könyvtár” kezdeményezés aratta, ahol különböző szakmák neves képviselői is kikölcsönözhetővé váltak; beszélgetni lehetett velük életútjukról, pályájuk örömeiről és kihívásairól.

„Az Új Nemzedék Plusz tematikus táborai és szeptemberben induló közoktatási programja egyaránt a pályatervezésben és a felnőtt életre való tudatos felkészülésben támogatja a diákokat, méghozzá az élményalapú, gyakorlatközpontú, informális tanulás módszereire építve. A komplex támogatói programmal célunk a közoktatásban tanuló fiatalok felkészítése a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre, amely eredményeként a fiatalok boldogulása és boldogsága is biztosított lehet” – foglalta össze az európai uniós forrásból megvalósuló projekt küldetését Dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés