×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 110

Bűnmegelőzés az iskolákban Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Szeptembertől bűnmegelőzési tanácsadók költöznek az iskolákba.

A 2013-14-es tanévben országszerte 100 bűnmegelőzési tanácsadó kezdi meg munkáját a 14 év feletti diákokat tanító oktatási intézményekben, tette közzé a police.hu. A rendőrtisztek felkészítése augusztus 12-én kezdődött a Veszprém megyei Csopakon. A speciális kiválasztási folyamat után a kijelölt tanácsadók egy 60 órás elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, mely során felkészítik őket iskolai feladataik ellátására.

A bűnmegelőzők elsődleges feladata lesz az iskoláskorúak megvédése a bűncselekményektől, hogy megelőzzék, hogy a fiatalokból akár bűnelkövető, akár áldozat legyen. Kiemelt figyelmet szentelnek a kábítószerrel való visszaélésnek. A tanácsadók a szolgálati idejük nagy részét a hozzájuk tartozó iskolákban kell eltölteniük, hogy folyamatos kapcsolatban legyenek a diákokkal, pedagógusokkal és a szülőkkel, amely elengedhetetlen az eredményes együttműködéshez és a sikeres megelőzéshez.

Az adott rendőrkapitányság illetékességi területén működő önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, ifjúságvédelmi szervezetekkel is együtt kell működnie, és mindent el kell követnie annak érdekében, hogy a célcsoporthoz a lehető legszélesebb körű bűnmegelőzési tájékoztatás eljusson. Minden tanácsadóhoz legfeljebb három iskola tartozhat, ahol az iskola vezetésével összhangban, az előre egyeztetett éves munkaterv alapján munkálkodik majd. 

Forrás: police.hu

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés