×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 109

Lólépésben

Értékelés:
(0 szavazat)

Szeptembertől lehet sakk-órára járni.

Sakkoktatást vezetnek be szeptembertől több miskolci iskolában, a Nemzeti alaptantervben ugyanis ez évtől már a szellemi sportág is választható tantárgy. Sziráki Szűcs Gábor, a Balázs Győző Református Líceum igazgatója a következőket nyilatkozta a minap.hu-nak:

– Nagy izgalommal várjuk, mert évek óta fontos, hogy elkezdjük a sakkoktatás során a logikai képességek fejlesztését. Régóta kísérletezünk, így örülünk, hogy az új nemzeti kerettanterv lehetőséget ad arra, hogy beinduljon a sakkoktatás óraszerkezetben, nem csak szabadidő sávban. Fontos a ritmus-emlékezet, tér-forma-szerkezet látása. A néptánc, matematika és sakk képességfejlesztési területeken nagy fejlődések érhetők el a tanulóknál.

Az igazgató kiemelte, hogy heti egyszer két vagy kétszer két alkalommal választhatnak sakkot a diákok sok egyéb tevékenység – például úszás, korcsolya, tánc, balett, festészet, grafika, lovaglás – mellett. Míg a tanórákon a logikát, az összefüggések átlátását fejlesztik, a délutáni, szabadidős tevékenység során profi munka zajlik.

Kialakítunk majd egy sakk-szaktantermet, az edző így 8-10 párral tud folyamatosan foglalkozni – tette hozzá.

 

Forrás: minap.hu 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés