×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 110

Sörfőzés mesterfokon

Értékelés:
(0 szavazat)

Sörfőző mester képzés a Corvinuson.

A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara Sörfőző mester szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakot indít a most következő tanévben. A kar tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését, így az idén újabb szakirányú továbbképzést indítanak a minőségi, magyar alkoholkészítés jegyében. A diplomával elismert Sörfőző mester képzés Magyarországon egyedülálló komplexitással foglalja össze a sörágazatban szükséges ismereteket. Mindezek révén a hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy sörfőző üzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját sörfőzde irányítására is.

Bár a magyarok saját bevallásuk szerint leginkább bor és pálinkafogyasztó népnek tartják magukat, a legnépszerűbb alkohol ital még mindig a sör. Megjelent azonban a mennyiségi fogyasztás helyett a minőségi fogyasztás kultúrája. A Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának elsődleges célja, hogy a képzéssel hozzájárulhasson a sörágazatban elindult pozitív irányú változások kiteljesedéséhez. Olyan szakemberek szeretnének felkészíteni a piacra való kilépésre, akik széles látókörük, magas szintű technológiai, gazdasági felkészültségük, újító szemléletük révén egy, magas társadalmi elismertséget hozó átalakulást tartósan meg tudnak alapozni. 

A szak nyitva áll azok előtt is, akik lelkes sörfogyasztókként kedvet éreznek ismereteik elmélyítéséhez. A képzés 4 féléves, résztvevői az Élelmiszertudományi Kar kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemében mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett minden oktatási félévben tanulmányi túrára viszik a diákokat, amely keretében megismerkednek az ország legnevezetesebb sörfőzdéivel és a szakma elismert képviselőivel.

További részleteket a www.sorfozomester.hu weboldalon találtok.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés