×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 109

Modell Ifjúsági Parlament 2013 Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Fiatalok szimulálták az Országgyűlés munkáját 

Július utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Modell Ifjúsági Parlament elnevezésű rendezvény Bábolnán és Hidaskürtön, melynek keretein belül több mint 100 fiatal 4 napon keresztül modellezte a magyar Országgyűlés munkáját. A rendezvény legfőbb célja a fiatalok számára a döntéshozatali mechanizmusok gyakorlati megismertetése, írott és szóbeli kommunikációs vitakultúra és vitakészség fejlesztése, az ifjúsági korosztályt érintő aktuális kérdések megvitatása.

A szimulációs gyakorlatok során a fiatalok a demokratikus választási folyamatokban próbálhatták ki magukat, majd a választási sikert követően különböző témák kapcsán több hónapos előkészület után bizottságokba szerveződtek. A bizottságok feladata az volt, hogy a témák alapján felvetődött kérdésekben kialakítsák, és közös nevezőre hozzák véleményüket. A bizottsági munkák során elhangzott gondolatokat törvényjavaslatokká fogalmazták. Az Ifjúsági Parlament ülései során dolgozott egy néhány fiatalból álló sajtóstáb is, akik képekben, videóanyagokban és írott cikkekben is dokumentálják az eseményeket.

A szervezők, vagyis a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság kiemelt gondot fordított arra, hogy a rendezvény teljes egésze pártpolitikától mentes legyen.

A projekt az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programjának keretein belül jött létre.

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés