×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 110

Hogyan „vegyünk” tudást? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Milyen önköltséges képzést érdemes elvégezni?

Akiket nem vettek fel államilag finanszírozott szakokra, azok számára maradnak az önköltséges képzések. Ezek között is kedvére válogathat az ember, de érdemes jól átgondolni, hogy melyik mellett horgonyzunk le. A fizetős felsőoktatás megjelenésével a hallgatók egyre dominánsabb igénye, hogy az önköltséges oktatás fejében olyan tudást kapjanak, amit a munkaerőpiacon jól tudnak pénzzé tenni, a tanulni vágyók olyan képzésekbe fektetik legszívesebben a pénzüket, amik a leggyorsabb és legjobb megtérüléssel kecsegtetnek. Egy átlagos főiskolai alapképzés 6 féléve alatt 900 ezer és másfél millió forint közötti összeget kell a felsőoktatási intézményeknek kifizetnünk.

Van azonban más lehetőség is. A képességek és a tudás értéke egyértelműen lekörözi a végzettséget. A munkaadók már nem feltétlenül ragaszkodnak a „papírgyűjtéshez”. Egyre több felnőttképzési intézmény jelenik meg hazánkban is, egyre szélesedő oktatási kínálattal, amelyek gyakorlatorientált képzéseikkel várják az érdeklődőket. A képzési idő a legtöbb esetben lényegesen rövidebb és a képzés díja is sokkal alacsonyabb, mint az egyetemeken, főiskolákon. A gyakorlatközpontú oktatás lényege a gyakorlati tudás és a képességek fejlesztése, míg az adminisztrációs terhek miatt a klasszikus oktatási rendszer csak részben tudja követni a piaci igényeket.

A KÜRT Akadémiát a hazai üzleti és oktatói elit néhány képviselőjével összefogásban hozta létre a KÜRT Zrt. Az akadémia célja olyan mester szintű képzések megvalósítása, amelyek hiánypótlóak üzleti és informatikai területen egyaránt; újszerű ismereteket és gyakorlatias, a piacon azonnal forintra váltható tudást kínálnak a jelentkezőknek. Oktatóit mindig valamely szakterületen sikeresen teljesítő, gyakorlati szakemberekből (vállalkozók, cégvezetők, feltalálók, stb.) választja. Ez garancia arra, hogy a képzéseken megszerzett ismeretek, tapasztalatok, megoldások a valós, gyakorlati helyzetekben is megállják a helyüket. A felsőfokú szakképzéseket nyújtó felnőttképzési intézmények széles kínálatában mindenki megtalálhatja a neki valót. 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés