×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 110

Nyomtatás

Határon túli hétvége Budapesten Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Határon túli középiskolások köszöntik az adventet.

Az Advent Budapesten kulturális Téli Fesztivál meghívására Szabadkáról, Nagykaposról és Csíkszeredából érkeznek középiskolások advent harmadik hétvégéjén, hogy a közelgő karácsony alkalmából együtt ünnepeljenek a budapestiekkel. A helyi hagyományok alapján összeállított műsoraikkal többször is fellépnek a Városháza parkban felállított fűtött Sátor Színházban. A fővárosi önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház által szervezett új kulturális rendezvénysorozat kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére.

2013. december 14-én és 15-én délelőtt 11 órakor és délután 16 órakor lépnek színpadra a középiskolások a Városháza parkban felállított fűtött Sátor Színházban. A csíkszeredai Márton Áron Gimnázium Zsigora néptánc-együttese a legmagasabban fekvő magyar település, az erdélyi Lövéte autentikus betlehemes játékát mutatja be. A Nagykaposi Gimnázium tanulói a Változatok a szeretetre című zenés összeállítással vesznek részt az adventi műsorban. A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium, Kosztolányi Dezső és Csáth Géza iskolája, Szeretetnek nyissunk ajtót címmel hagyományőrző összeállítást mutat be.

A határon túli fiatalok közreműködnek a vasárnap délutáni gyertyagyújtáson is. A vendégeket Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes köszönti, aki meggyújtja az óriási adventi koszorún a harmadik gyertyát. A ceremónián Páll László református lelkipásztor mond áldást. A hangulatos, üvegfalú, fűtött Sátor Színházban nagy népszerűségnek örvendenek a kulturális programok, melyek mindegyike ingyenesen látogatható.