Bronzérem a footgolf Európa-bajnokságon

Értékelés:
(0 szavazat)

Megszerezte első érmét az Európa-bajnokságok történetében Magyarország. A hazai rendezésű footgolf Európa-bajnokságon Tajtyi Róbert állhatott a dobogó harmadik fokára. A magyar csapat az ötödik helyen zárt, a hölgyek között Ujvári Izabella szerepelt a legjobban, aki hatodik lett. A britek csapata harmadik alkalommal szerezte meg az Európa-bajnoki címet a Bükön rendezett Euro Footgolf 2021 eseményen, a franciákat verve a döntőben. A bronzérmes Szlovákia lett, míg az ötödik helyen a mieink zártak.

 

 

Az Eb utolsó napján minden mérkőzésen helyezésekért küzdöttek a felek. A 15. pozíciót Svédország szerezte meg, miután 5:1-re nyert Írország ellen, míg az esemény 13. legjobb csapata címet Portugália viheti haza a belgák felett aratott győzelemmel (3:2). A spanyolok legjobbjai a csehekkel találkoztak, hogy eldőljön a 11. hely. A hispánok nagyon szoros mérkőzésen, 3:2-re nyertek. A Szlovénia-Luxemburg meccsen a legjobb tízbe kerülés volt a tét. Szomszédaink végül 3:4 arányban alulmaradtak a Benelux állambeliekkel szemben.

 

A magyar válogatott az olaszokkal vívott parázs csatában, de viszonylag simán ért oda, az ötödik pozícióba. A bronzmeccsen Szlovákia 0:2-ről fordítva kapaszkodott fel a dobogó legalsó fokára, a hollandok legnagyobb bánatára. Az Európa-bajnoki címet kiélezett mérkőzésen a most már triplázó britek szerezték meg, miután az utolsó játékban Ben Clarke 6:3-ra nyert Nicolas Pussini ellen. A franciák harmadik Eb-döntőjüket bukták el.

 

 

EREDMÉNYEK

ALSÓHÁZ

 

 

 

 

 

Forrás és fotó: Magyar Footgolf Szövetség

 

 

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés