Ingyenesen látogatható művészeti programsorozattal kínál felüdülést egy budapesti hotel

Értékelés:
(0 szavazat)

Világszerte reflektálnak a művészek a koronavírus-járványra és az azutáni időszakra. Van, aki a Covid idején megélt nyomasztó élményeit dolgozza fel, más pedig a hosszú karanténhónapok miatti bezártság-élményt oldja fel azzal, hogy utazás témájú alkotásokat hoz létre. Közéjük tartozik Nagy Boglárka, akinek BON VOYAGE! című kiállításával debütált az Art Corner, a Hotel Clark és a Leo Bistro közös művészeti programsorozata szerda este.

 

A festmények egy része Japán és a Távol-Kelet egzotikus kultúrájából mutat néhány ragyogó, lírai színfoltot, majd a Közel-Kelet narancsszínben izzó sivatagjainak tiszta transzcendenciáját és míves kalligráfiáját érintve érkezik meg Dél-Európa dolce vita életérzésébe és a Riviéra ragyogó azúrkékjei közé.


A kortárs kiállítás ingyenesen látogatható bárki számára, mert amint az a hotel sajtóközleményében olvasható: az intézmény szeretne visszaadni a társadalomnak, a vendégeinek és a közösségnek. Úgy vélik, társadalmi felelősségvállalásuk része, hogy inspirálják és előmozdítsák a kulturális fejlődést és a kulturális sokszínűség elfogadását.


Mint azt hangsúlyozzák, a szállodában rendezendő kulturális eseményekkel voltaképpen hagyományt folytatnak, hiszen a Hotel Clark Budapest helyén egykor a legendás Lánchíd Kávéház állt, amely értelmiségiek, írók, költők találkozóhelye volt, ennek szellemében hozták létre az Art Cornert, a Hotel Clark és az épület földszintjén található Leo Bistro első közös programsorozatát, amely a kortárs képzőművészet rajongóit szólítja meg.


A hosszú távra tervezett koproduckió első állomása a BON VOYAGE! című kiállítás, amelyet szeptember 30. és november 30. között tekinthet meg a közönség a Hotel Clark lobbijában.


"Álmunk és célunk, hogy vendégeinknek egy igazán komplex élményben legyen részük, amely a különböző érzékszervek által szerzett páratlan élmények kombinációjából fakad: ízek, illatok, látvány, hangok, kényelem...A pihenés, utazás, gasztronómia és művészet szerintünk mind-mind egy tőről fakadnak, és hozzájárulnak a testi-lelki megújuláshoz, még ha az csak egy adott órára vagy egy hosszú hétvégére vonatkozik is. Ez adta az alapötletet ahhoz, hogy összefogjunk és közös művészeti produkciót hozzunk - szó szerint- tető alá" - mesélik a szervezők. "Nagy Boglárka művészi ars poeticája és kifejezetten az utazásról szóló sorozata megalkuvás nélkül simult bele ebbe az elképzelésünkbe.”


Nagy Boglárka most bemutatott munkáit a korábbiakhoz hasonlóan ugyanúgy a fény dominálja, a tiszta égbolt határtalan tere, képeit a szabadság és az életigenlés jellemzi.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás és fotó: Euronews

 

 

 
©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés