Konkoly Zsófia és Pap Bianka is aranyérmet nyert a tokiói paralimpián

Értékelés:
(0 szavazat)

Konkoly Zsófia aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban az S9-es kategóriában a tokiói paralimpián, míg Pap Bianka 100 méteres hátúszásban győzött.
A 19 éves Konkoly – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – a csütörtök délelőtti előfutamát megnyerte, és 1:07.05 perccel, a legjobb idővel került az esti döntőbe.

 

 

OTT ÖTVEN MÉTERNÉL MÁSODIKKÉNT FORDULVA, NAGYSZERŰ HAJRÁVAL, 1:06.55 PERCES PARALIMPIAI REKORDDAL GYŐZÖTT. Konkoly Zsófia harmadik érmét szerezte a japán fővárosban, mivel korábban 200 vegyesen és 400 gyorson egyformán második volt.

 

Az S10-es kategóriában versenyző Pap – akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja – 1:09.71 perccel a leggyorsabb volt délelőtti előfutamában, illetve összesítésben is, majd az esti döntőben „leúszta" a mezőnyt, végig vezetett, s 1:06.70 perces eredménnyel győzött, több mint két másodperccel megelőzve a második Aurélie Rivard-t.

 

A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 13. érmét, egyúttal hatodik aranyát szerezte. Pap – aki 100 háton világ- és Európa-bajnok, a riói paralimpián pedig második volt – másodszor állhat dobogóra a japán fővárosban, szerdán 400 gyorson ezüstöt nyert.

 

 

 

 

Forrás: Index

Fotó: Koszticsák Szilárd/ MTI

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés